Schrödinger Kutyája

Tudománykommunikáció, szkepticizmus, kritikus gondolkodás

#napitanulság 7 - Oltásellenes logika

2017. március 26. 10:11 - Zsolesz14

A #napitanulság a blog Facebook oldalán többé-kevésbé heti rendszerességgel megjelenő, rövid, szkeptikus témájú gondolatsor, amelyet legtöbbször valamilyen hivatkozás vagy kép kísér.

addtext_com_mdk1mda2nteymtk.jpg

(Ez egy ténylegesen megtörtént párbeszéd volt. Forrás.)

1. Oltásellenes reakció erre. Az oltáspártiak ilyenek: azért nem megyek a vízbe, mert valaki azt mondta nekem, hogy krokodilok vannak benne, amik meg fognak enni. A barátaim és a családom már átúszott, de őket békén hagyták a krokodilok. Én viszont a biztonság kedvéért nem megyek a vízbe. Itt fogok állni a víz mellett és mindenkit zaklatok, aki bele merészel menni a vízbe... "Ha belemész a vízbe, akkor 'engem' fognak megenni a krokodilok még úgy is, hogy vakon bízom az általam használt szuperbiztonságos hídban."

2. Oltáspárti válasz. Oltáspártinak lenni valójában ilyen:
Tudjuk, hogy az emberek meghaltak már a múltban a krokodilok miatt, ezen esetek részletesen dokumentálva vannak. Mind láttuk ezt megtörténni, kezeltük a sérüléseiket és néhányan meg is haltak. Azért használjuk a hidat, mert biztonságosabb. A híd szigorú szabályozások és szabványok alapján épült, amelyek mind minőségellenőrzési követelményeket teljesítenek. Vezető technológiák segítségével készült, amelyeket a világ szakértő mérnökei alkottak meg. Vannak fejletlenebb országok, ahol nincsenek hidak, a vizeikbe, amelyek tele vannak krokodilokkal, rendszeresen halnak meg emberek. Amikor a szakértők ezekben az országokban is megpróbálnak hidakat építeni, akkor zaklatások és megfélemlítések áldozatai lesznek. A "Big Bridge" fizetett birkáinak nevezik őket az olyan konteós szülők, akik az életükben nem dolgoztak még hídépítkezésen és életükben nem olvastak még hídmérnöki könyvet. Ehelyett Dr. Google segítségével 5 perc alatt rákerestek arra, hogy miként működnek a hidak és emiatt azt gondolják, hogy nem is rejtőznek krokodilok a víz mélyén csak azért, mert nem látszódnak a víz felszínén.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://schrodingersdawg.blog.hu/api/trackback/id/tr9912369309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása